Про все
Одна рослина – кілька назв

Одна рослина – кілька назв

Серед популярних рослин часто буває так, що вони мають наукові назви і ті, які їм дали “у народі”, причому не одна.

Давайте згадаємо найцікавіші рослини та всі їхні назви.

  1. Антуріум.

Він же “чоловіче щастя” та “квітка фламінго” для певних сортів.

  1. Спатіфілум.

Іншу назву “жіноче щастя” і в деяких країнах його називають “лілією світу”.

Одна рослина – кілька назв

  1. Пуансеттія.

Багато країн прикрашають цими рослинами свої квартири під Різдво. Саме в цей час вони цвітуть і надають особливого шарму приміщенню. Тому друга назва цієї рослини “різдвяна зірка”. А взагалі пуансеттия є сортами молоча прекрасного.

  1. Шлюмбергера

Друга назва “різдвяний кактус”. За зовнішньою ознакою шлюмбергери не мають ніяких подібностей з кактусом. Тим часом це Кактус! А різдвяний, як не складно здогадатися, бо цвіте під різдво. Ще одна популярна назва “декабрист”.

  1. Крассула

Найчастіше продають і вирощують у будинках красулу деревоподібну. Саме її називають товстуном або грошовим деревом. На другу назву претендують деякі інші рослини.

  1. Сансевієрія.

Ця рослина, напевно, є лідером за кількістю різноманітних назв. “Тіщина мова”, “мова диявола”, “зміїна коса”, “щучий хвіст”, просто “санса” – це все про нього.

  1. Заміокулькас.

Друга назва “доларове дерево”, в англомовних країнах практично скрізь його називають “zz-plant” (зз-рослина). Квітникари ласкаво звуть його “замик”.

Одна рослина – кілька назв

  1. Аденіум.

Найкрасивіша пустельна квітка, через що отримала другу назву “троянда пустелі”. А належить він до деревних кактусів.

  1. Пеларгонія.

У багатьох країнах її називають кімнатною геранню. На якийсь час ця квітка втратила свою популярність, але зараз знову її повернула.

  1. Сциндапсус.

У багатьох ботанічних довідниках, та й у магазинах фігурують назви “епіпремнум” та “золотий потос”. Це своє чергу плутає квітникарів і викликає безліч суперечок. Однак це одна і та ж рослина різних сортів.

0

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *