Про все
Після статевого акту з’явилися кров’яні виділення

Після статевого акту з’явилися кров’яні виділення

Кровотечі, які спостерігаються протягом або після статевого акту, у сучасній медицині називають посткоїтальними. Вони не завжди є патологічними чи небезпечними. Однак нерідко кров’янисті виділення після статевого акту говорять і про розвиток серйозних захворювань, які потребують якнайшвидшого лікування. Визначити причину неприємного симптому і зрозуміти, як його позбутися, можна тільки після проходження діагностики. Не слід відкладати відвідування фахівця, навіть якщо кровотеча виникла одноразово. Своєчасне лікування підвищує шанс на повне одужання та якнайшвидше усунення проявів. Про небезпечні симптоми, які супроводжують коричневі виділення читайте у статті за цим посиланням https://nektarnik.com.ua/korichnevi-vidilennya-v-seredini-ciklu-prichini-poyavi-burogo-krovyanoyu-mazni/.

Причини кров’яних виділень після сексу

Серед факторів, які можуть провокувати посткоїтальні кровотечі, виділяють нормальні та патологічні. До першої групи відносять ті, що з’являються на фоні початку менструації, її закінчення чи дефлорації. Серед патологічних причин кров’яних виділень після сексу називають різні запалення, інфекції. Також трапляються порушення роботи внутрішніх органів. Основними причинами кровотеч є:

  • Захворювання, що передаються статевим шляхом. Невеликі кровотечі можуть спровокувати гонорею, трихомоніаз, хламідіоз, сифіліс.
  • Ендометрит. Патологія характеризується запаленням слизової оболонки матки, за відсутності лікування призводить до безпліддя.
  • Доброякісні та злоякісні новоутворення. До цієї групи належать поліпи, кісти, ракові пухлини.
  • Ерозія шийки матки.
  • Порушення роботи ендокринної системи, гормональний збій або прийом лікарських засобів, що розріджують кров.
  • Кров’янисті виділення після сексу нерідко з’являються і натомість механічних пошкоджень піхви, шийки матки. Їх причиною є надмірно інтенсивний, агресивний статевий контакт. У цьому випадку кровотечі супроводжуються сильним больовим синдромом. Якщо біль не зникає протягом 1-2 днів, слід звернутися за допомогою, оскільки травма може спричинити серйозні порушення роботи репродуктивної системи.

Діагностика кров’янистих виділень після сексу

Для того щоб зрозуміти, як позбавитися проблеми, необхідно записатися на прийом до лікаря. Тільки комплексна діагностика може достовірно дати зрозуміти, чому виникли кров’янисті виділення після сексу. Після виявлення причини лікар призначає ефективну терапію. Первинна діагностика кров’янистих виділень після сексу реалізується лікарем-гінекологом. Вона включає опитування пацієнтки, збір анамнезу, візуальний огляд статевих органів. З отриманих даних лікар призначає терапію чи направляє проходження додаткових лабораторних чи інструментальних досліджень. Це можуть бути:

За наявності підозр на розвиток онкологічного захворювання, яке могло спричинити кров’яні виділення після статевого акту, призначають біопсію. У ході її роблять забір тканини з ураженої ділянки або видаляють її. Ця процедура вважається не лише діагностичною, а й терапевтичною. Призначення подальшого лікування залежить від результатів аналізу.

Після статевого акту з'явилися кров'яні виділення

До якого лікаря звернутись?

Якщо у вас почали з’являтися криваві виділення після сексу, і ви не знаєте, до якого лікаря звернутися, запишіться на прийом до лікаря наступного фаху:

ГІНЕКОЛОГ

У більшості випадків така проблема виникає через патології статевих органів. При необхідності цей спеціаліст направить вас на прийом до іншого лікаря.

На те, який лікар допоможе позбавитися кров’янистих виділень, що виникають після статевого акту, впливають побічні симптоми, що спостерігаються у пацієнтки. Кровотечі можуть супроводжуватися додатковими проявами, а можуть з’являтися поруч із болем у піхву, нижньої частини живота, погіршенням загального самопочуття.

Лікування

При кров’яних виділеннях після статевого акту не завжди потрібна терапія, проте деякі патології, якщо не лікуватись, можуть призвести до незворотних наслідків. Якщо симптом викликаний ендокринними порушеннями, лікарем прописуються препарати, які нормалізують гормональне тло, або скасування ліків, які приймає пацієнтка. Якщо причиною кривавих виділень після сексу є механічні ушкодження, фахівець рекомендує скористатися додатковими лубрикантами або утриматися від агресивних статевих актів.

За наявності серйозних гінекологічних захворювань, відсутність ефективного лікування може спровокувати розвиток безплідності, а також перехід патології в хронічну форму. Онкологічні хвороби розвиваються, утворюються метастази. Зупинити у разі патологічний процес досить складно.

0

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *