Про все
Нікотин вбиває… вас! Бажаєте залишитися живим?

Нікотин вбиває… вас! Бажаєте залишитися живим?

Кинути палити непросто. Тим більше, що багато курців кажуть, що звичка курити – це слабкість, яку їм можна пробачити. І все ж вони знають, яку шкоду завдає куріння. Якщо ви нарешті вирішили кинути палити, зробіть це раз і назавжди. Чи можна прискорити виведення нікотину з судинного русла розповідають у статті за цим посиланням https://shashlichok.org.ua/?p=4302.

Відмова від куріння

Це болюча тема для багатьох людей. За статистикою щороку у світі помирає від куріння 3,5 мільйона людей. Це більше, ніж від СНІДу. Загрози? Це не діє. Фільм про те, як голубові ввели нікотин, що міститься в одній сигареті, після чого він одразу впав і помер. Це справляє враження, але недостатнє, щоб зв’язати побачене з цигарками у кишені.

Багато курців знають все про шкоду куріння. Але вони не пов’язують це із собою. Для них це не має значення. Вони курять, бо це їм подобається. Якщо ви любите курити і не збираєтеся кидати курити, тоді не варто читати далі. Однак, якщо ви палите, тому що не змогли кинути курити, тоді прочитайте цю статтю.

Тут слід зрозуміти метод. Ви повинні знати, що кожна спроба має значення. Чим більше у вас за спиною серйозних спроб кинути палити, тим більше шансів на успіх.

Як підготуватися до відмови від куріння

Прийміть рішення і обґрунтуйте його для себе.

Перерахуйте причини, бажано записати це на аркуші паперу. Якщо вони не переконають вас, відкладіть спробу. Поки ви не будете впевнені, що бажаєте цього, незважаючи на очікувані жертви, у вас нічого не вийде.

Призначте дату зустрічі із собою.

Візьміть відпустку і їдьте на якийсь час (краще, щоб вам ніхто не заважав і ви були спокійні). Якщо не вдасться виїхати, постарайтеся уникнути ситуацій, в яких ви зазвичай палите, тобто стресових ситуацій, спілкування з неприємними людьми та знаходження у місцях, де курять.

Під час спроби відмовитися від куріння переконайтеся, що вас оточують люди, що не палять. Вони підтвердять вашу рішучість і подумки підтримають вас.

Нікотин вбиває... вас! Бажаєте залишитися живим?

Ви можете порадитися зі своїм лікарем, як зменшити потяг до нікотину.

Пийте багато, багато перебувайте на свіжому повітрі (цигарки на вулиці зазвичай неприємні, особливо коли дме вітер).

Багато спите.

Зберіть навколо себе все, чим можна замінити сигарету, і завжди намагайтеся чимось зайняти руки.

Розкажіть про своє рішення кинути курити якомога більшу кількість людей – вам буде соромно показати відсутність сили волі. Можливо, що у вас знову не вийде – не варто зневірятися. Кожна спроба наближає вас до успіху.

Є курці, які звикли до куріння через особливі моменти, що супроводжують куріння (атмосфера, смак диму, ритуали, що супроводжують закурювання сигарети, жести затягування і змахування попелу). Все, що їм потрібно, щоб позбавитися залежності, – це рішення і тверда воля.

Але є також люди, яких мучить потяг до нікотину з супутніми фізичними недугами, такими як дратівливість, проблеми з концентрацією уваги, головний біль, безсоння, занепокоєння, кашель, запор.

Для справжніх курців, які фізично звикли до нікотину, але бажаючих кинути куріння, описаний вище метод не підійде. Вони повинні піти до лікаря – бажано до клініки боротьби з курінням. Там вони можуть отримати користь від групової (дуже ефективної!) та індивідуальної психотерапії, акупунктури та точкового масажу, біоенерготерапії, а також нікотинозамінної терапії – таблеток, пластирів чи жувальної гумки.

Запам’ятайте, що кожна спроба кинути палити наближає вас до успіху.

0

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *